Posno jelo od svežeg kupusa i pirinča

30/11/2019
"Kada spremate posni sveži kupus sa pirinčem, ne zaboravite i ljutu crvenu papriku - svaki detalj je važan za perfektno jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano295
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad, srednje veličine
  • ulje - 70 ml
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • paradajz - 250 g, konzerva sa paprikama
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 5 zrnca
  • aleva paprika - 1 supena kašike, dimljena
  • peršun
  • pirinač - 3 supene kašike, pune
  • ljute papričice - 1 komad, sušena
* merne jedinice

Način pripreme

Sveži kupus se iseče na trakice, pospe se s malo soli i gnječi se rukama. U šerpi se zagreje ulje i maslinovo ulje, kratko se dinsta svež zeleniš, meša se drvenom kašikom.

Sipaju se isečeni paradajz iz domaće konzerve sa trakicama zelene paprike, dodaje se kašika dimljene aleve paprike i naliva se voda.

Kada jelo proključa, dodaju se zrnca bibera, lovorov list i pirinač. Smanjuje se ringla i kuva se dok ne bude gotov pirinač i kupus.

Ovo posno jelo sa kupusom i pirinčem poslužujemo sa ljutom crvenom paprikom, posutom iseckanim peršunom. Savršena gozba za vreme posta. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar