Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Bamija sa paradajzom u teglama

Bamija sa paradajzom u teglama

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1263988946
Bamija sa paradajzom u teglama
Fotografije: N.Akifova
1 / 4
30/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Među teglama koje smo pripremili za zimu, treba obavezno da ima i nekoliko tegli sa bamijom i paradajzom - recept je od nas"

Potrebni sastojci

  • bamija - 1 kg
  • paradajz - 2 kg
  • paprika - 6 komada
  • tikvice - 1 komad, manja
  • patlidžani - 2 komada
  • so - 2 kašike
  • sirće - 5 kašika
  • ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće operite i isecite na velike komade, bamiju očistite od stabljika, ali ne secite je puno, stavite je u veliku posudu sa vodom i u vodu sipajte dve kašike sirćeta, jer tada bamija ispušta sluz.

Stavite ulje u veliku šerpu i prvo počnite da pržite malo papriku, zatim dodajte patlidžan i posle minute mešanja dodajte paradajz i dinstajte oko pola sata.

Nakon što se smesa krčkala, samo da se malo zgusne paradajz, dodajte tikvice naseckane na kockice i bamiju na kraju, dodajte sirće i so i posle 5 minuta sklonite sa ringle.

Punite tegle dok je smesa još vruća i zatvorite poklopce. Neko ne kuva tegle, ali mi ne želimo da rizikujemo, pa ih prokuvajte bar 10 minuta.

Izvadite tegle sa bamijom i okrenite ih naopako.

Kada se ohladi, bamiju sa paradajzom u teglama ostavite u ostavi za zimu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: