Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Plakija»Bamija sa belim lukom i paradajzom

Bamija sa belim lukom i paradajzom

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
5218131
Bamija sa belim lukom i paradajzom
Fotografije: Martina Trakova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Nemate nikakvo opravdanje - ako vam je već kasno za kuvanje, sutra spremite ovu ukusnu bamiju sa belim lukom i paradajzom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 500 g
  • bamija - 500 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistite i isecite bamiju.

Namažite pisudu za pečenje i sipajte unutra bamiju. Začinite solju i pospite isečenim belim lukom i peršunom.

Isecite paradajz na kolutove i poređajte ih odozgo. Ponovite proced dok se sastojci ne potroše.

Završite obavezno paradajzom.

Prelijte sa malo ulja i pecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Bamija sa belim lukom i paradajzom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: