Način pripreme
Pažljivo operite bamiju. Očistite je od petiljke i nasecite na komade veličine 2 cm. Luk isecite na tanke trakice, beli luk sitno iseckajte.
Operite paradajz, ogulite i sitno iseckajte ili izrendajte na rende.
U velikom tiganju zagrejte ulje. Dodajte luk i beli luk i dinstajte 3-4 minute. Pospite čilijem, alevom paprikom i kurkumom, mešajući 2-3 min.
Dodajte bamiju iseckanu na komade i kuvajte 2-3 minute, protresite tiganj nekoliko puta.
Dodajte i paradajz, kuvajte nekoliko minuta na jakoj vatri. Dodajte 1/2 šolje vode i nakon nekoliko minuta zaklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri desetak minuta, dok bamija ne omekne.
Janiju od bamije posolite i poslužite.
Neka vam je slatka ova pržena bamija sa paradajzom i belim lukom!