Način pripreme
Patlidžane i tikvice prepolovite po dužini. Patlidžane pospite sa soli i ostavite ih da se iscedi njihova gorčina dok ne pripremite drugo povrće.
Ispecite crvene paprike, stavite u kesu, ogulite i sitno iseckajte. Sitno iseckajte luk, šargarepu i beli luk. Izdubite unutrašnjost tikvice i usitnite (ostavite malo deblje zidove, s obzirom da može da se desi kada se zapeku da ne mogu da se napune, ako su veoma tanki).
Čamčiće tikvice poređajte u tepsiju. Isto uradite sa isceđenim patlidžanima i poređajte ih u tepsiju. Začinite sa soli i naprskajte uljem. Ne mešajte sitno iseckanu unutrašnjost patlidžana. Čamčiće, poređeane u tepsiju pecite oko 30 minuta u rerni na 200 stepeni.
U međuvremenu zagrejte 2 supene kašike ulja na umerenoj temperaturi na ringli i propržite luk, šargarepu i beli luk oko 2 minuta. Dodajte mleveno meso i spatulom promešajte i pritisnite, dok se ne zaprže i ne pretvore u mrve, otprilike 15 minuta. Na kraju dodajte isečene ispečene i oguljene paprike, lepo promešajte.
Skinite sa ringle i smesu razdvojte u dve činije. Ponovo u tiganju zagrejte 2 supene kašike ulja i unutršanjost tikvice pržite oko 10 minuta. Začinite sa soli i iseckanom mirođijom. Skinite sa ringle i pržene tikvice pomešajte s pola punjenja od mlevenog mesa. Ponovo zagrejte 2 supene kašike ulje i iseckanu unutrašnjost patlidžana pržite oko 10 minuta.
Dodajte paradajz sos sa bosiljkom. Pržite još 5 minuta i sklonite. Pomešajte nadev s patlidžanom s drugom polovinom punjenja od mlevenog mesa. Izvadite pečene čamčiće iz rerne i napunite ih - tikvice punjenjem od prženih tikvica i mlevenog mesa, a patlidžane punjenjem od patlidžana i mlevenog mesa. Na kraju isecite paradajz na sitne kolutove i poređajte ga na čamčiće od punjenih tikvica i punjenih patlidžana. Naprskajte malo ulja i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ja nisam stavila sve čamčiće i zato sam tikvice i patlidžane punjene mlevenim mesom pekla u dve tepsije po dužini rerne.