Adžarski hačapuri

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8226
3
03/12/2019
"Eh ti hačapuri, dok se čovek okrene i oni su pojedeni do poslednje mrvice "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano160
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 kg
  • ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1 kašika, suvi
  • za nadev
  • sir - 1 kg
  • jaja - 10 komada
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje, dodaje se pola litra tople vode, pomešane sa mlekom. Dodaju se kvasac, šećer, so i ulje. Zamesi se testo i ostavlja se dva sata na toplom. Izmesi se još jednom i ostavlja se na toplom još jedan sat.

Sir se narenda, izgnječi se rukom, dodaje se pola šolje mlake vode i meša se u gustu kašu. Testo se deli na 10 delova, svaki se pretvara u loptu i razvija se u krug.

Uštinu se dva suprotna kraja, spoljašnji rubovi se odalje, da se dobije nešto nalik čamcu. Poređaju se u posdudu za pečenje. U svaki od čamaca od testa se sipa kaša sa sirom i peku se 15 minuta na 250 stepeni.

Vade se iz rerne i u svaki čamac se razbija po jedno jaje. Vraća se na 3 minuta u rernu. Vadi se i servira se vruće, pri čemu se preko svakog stavlja po parčence maslaca.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar