Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti punjeni kavijarom od sitnog sira

Korneti punjeni kavijarom od sitnog sira

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Korneti punjeni kavijarom od sitnog sira1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Neki drugačiji korneti sa slanim nadevom - super ideja za svaku žurku"

Potrebni sastojci

  • testo - 200 g, gotovo (za mekike)
  • za kavijar od sitnog sira
  • sir - 100 g
  • majoneza - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 čen, pasiran
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema korneta: Testo razdvojimo na dva dela. Razvijemo u pravougaonu koru dužine oko 30-40 cm. Sečemo na trake veličine oko 2 cm. Svaku mažemo uljem i zavijamo oko korneta, napravljenih od poklopca za kiselo mleko ili gotovih kalupa za kornete.

Ređamo u nauljenu tepsiju. Svaki korent od testa mažemo maslacem i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne dobije zlatkasta korica.

Gotove ispečene kornete pažljivo odvajamo od kalupa, poprskamo vodom i zavijamo u krpu da omeknu. Za to vreme pripremamo ikru sa sitnim sirom.

Pomešamo 100 g sitnog sira sa 1 supenom kašikom majoneza. Začinimo sa soli, biberom po ukusu. Dodajemo i čen belog luka. Dobijenom ikrom punimo kornete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: