Ražnjići Čimičuri

Ražnjići Čimičuri

04/12/2019
"Majstori ovako prave - tobože daju jedan recept, a vi dobijate dva - em ražnjiće, em ukusan sos čimičuri"
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopite drvene ražnjiće u vodu na 10 minuta.

Uz pomoć secka ili štapnog miksera pomešajte sve sastojke za sos dok ne dobijemo homogenu smesu. Začinite solju i biberom po ukusu.

Dodajemo onoliko maslinovog ulja koliko je potrebno da dobijemo glatku smesu.

Isecite meso, paprike, luk i zalogaje pomorandže i poređajte na ražnjiće, smenjujte ih, na vrh stavite po jedan čeri paradajz. Začinite solju i biberom.

Pecite na grilu u rerni dok meso ne bude gotovo - ako je pileće po oko 10 minuta sa svake strane. Za svinjetinu vam treba malo više vremena.

Pazite da povrće ne zagori.

Servirajte sa već pripremljenim i ohlađenim sosom čimičuri.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar