Pohovani karfiol

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pohovani karfiol
05/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije7
"Pohovane đakonije koje možete da jedete kao meze uz pivo ili da servirate sa svežom salatom za ručak!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1, 2 - 1, 5 kg, ružice
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - 5 - 6 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • kari - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Opran karfiol, iskidan na ružice stavite da se skuva 5 minuta.

Nakon toga ga stavite da se prohladi. Umutite jaja i dodajte brašno, alevu papriku i biber, kari i beli luk u prahu. Dodajte malo vodice i umutite u gustu kašu.

Potapajte svaku ružiceu karfiola u poh i ubacijte da se isprže na maslacu dok ne dobiju prijatnu braon preplanulost.

Ocedite gotov pohovan karfiol na kuhinjskom ubrusu. Servirajte sa garnirungom od salate po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: