Moja uspešna kuvana teletina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
06/12/2019
"Kuvana teletina nije samo klasika, već je stanje duha, u koje upadamo što je moguće češće "
Priprema15 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano475
  • Pregledi tokom meseca82
  • Pregledi tokom sedmice25
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 4 - 5 komada, bejbi
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad, na kocke
  • krompir - 3 komada, srednje veliki
  • celer - drške
  • biber - u zrnu
  • biber - mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso isečem na parčiće, prelivam hladnom vodom i stavljam da provri. Sklanjam penu, procedim bujon i kuvam komadiće u ekspres loncu oko 40 minuta.

Za to vreme u drugoj šerpi sa malo maslonovog ulja dinstam glavicu crnog luka, bejbi šargarepe isečene na krupno, crvenu papriki. paradajz na kocke i 3 srednje velika krompira.

Kada povrće omekša, prelivam bujonom, dodajem drške celera i nekoliko zrna bibera, ostavljam da vri na slaboj vatri dok ne bude gotovo.

Pred kraj dodajem teleće meso, ostavljam da vri još 10 minuta i začinjavam solju, mlevenim biberom i sitno isečenim listovima celera.

Serviram gotovu kuvanu teletinu dok je jop topla.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar