Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Plavi patlidžan sa kiselim mlekom i belim lukom

Plavi patlidžan sa kiselim mlekom i belim lukom

Potrebitel#195304Potrebitel#195304
Početnik
3210
Plavi patlidžan sa kiselim mlekom i belim lukom
Fotografije: Anonymous
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Predjelo, ručak ili večera - izbor je vaš"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - količina po želji
  • kiselo mleko - prema količini patlidžana
  • beli luk - po ukusu
  • so
  • brašno
  • ulje za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštiti, iseći na kolutove 1/2cm debljine, posoliti i ostaviti da pusti gorčinu.

Za to vreme kiselo mleko pomešati sa izgnječenim belim lukom (količina po ukusu) i sasvim malo soli.

Kada je patlidžan pustio vodu, ocediti ga pa svaki kolut uvaljati u brašno i pržiti samo da omekša.

U pripremljenu posudu (ja spremam u vatrostalnom đuveču) sipati sloj kiselog mleka da samo prekrije dno, ređati pržene i od ulja oceđene kolutove patlidžana i svaki sloj premazati kiselim mlekom.

Tako raditi dok se ne utroši sav materijal, stim što poslednji sloj mora da bude kiselo mleko. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider (najbolje preko noći).

Seći na kocke i uživati.

Odlično je kao hladno predjelo ili lagana letnja večera. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: