Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Krhke teleće šnicle u rerni

Krhke teleće šnicle u rerni

SimonaSimona
Pomoćnik kuvara
2311203
Krhke teleće šnicle u rerni
Fotografije: Martin
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Da li već da vadimo vino ili da sačekamo još pet minuta da se zapeku šnicle i onda"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g (od vrata)
  • ulje - 1/2 šolje
  • soja sos - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica (dimljena)
  • biber - 1 kašičica (krupno mleveni)
  • origano - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Od vrata isečemo šnicle i poređamo u posudu za pečenje.

Dodajemo začine so, biber, alevu papriku, origano, soja sos i ulje.

Promešaju se da začini mogu da se polepe po telećim šniclama i da se pomešaju začini.

Zatvorimo folijom i ostavljamo da odstoje na sobnoj temperaturi sat vremena, nakon čega pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 240 stepeni.

Vreme pečenja ovih krhkih telećih šnicli zavisi od vrste samog mesa i navedeno je otprilike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: