Rižoto sa piletinom i graškom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
09/12/2019
"Umesto tradicionalne piletine sa pirinčem, danas vas izazivamo ovim aromatičnim rižotom - sigurni smo da će vam se svideti "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano300
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na male parčiće.

U tiganju zagrejte jednu šolju maslinovog ulja. Ispržite sitno isečen luk nekoliko minuta i dodajte pileće meso. Pržite još 5 minuta.

Prelijte belim vinom. Sačekajte da ispari alkohol nekoliko minuta i dodajte grašak i jednu šolju bujona od povrća.

Poklopite posudu i kuvajte oko 10 minuta.

U duboki tiganj stavite pirinač. Zapecite ga na suvom tiganju nekoliko minuta.

Počnite da sipate po malo toplog bujona, sačekajte, dok pirinač ne upije tečnost i tako dok pirinač ne bude skoro gotov.

Sipajte sos sa piletinom i graškom. Promešajte i dovršite kuvanje.

Sklonite posudu sa rižotom sa ringle, pospite sa 30 g narendanog parmezana.

Servirajte rižoto sa piletinom i graškom posut prstohvatom bibera i usitnjenim peršunom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar