Šnicle, dinstane u vatrostalnoj činiji

10/12/2019
"Treba vam odgovarajući prilog i tanjir sa dinstanim šniclama, koji stoji ispred vas, počeće da izvire veličanstvenost, prijatno "
Priprema30 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano306
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle od vrata - 6 - 7 komada, svinjske
  • marinada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • biber - 1, 2 kašičice
  • kurkuma - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 3 struka, sveža
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • pivo - 1 šolja
  • pavlaka za kuvanje - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo šnicle od mesa na srednje debele vratne šnicle. U posudi pomešamo kiselo mleko, so, biber, alevu papriku, kari, origano, svežu majčinu dušicu samo listiće i kurkumu.

Promešamo dobro i uvaljamo šnicle u marinadu. Pokrivamo providnom folijom i ostavljamo u frižider una 2-3 sata da se začine.

Vadimo i poređamo u vatrostalni pleh, zajedno sa marinado. Sipamo čašu piva, pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni 2 sata.

Vadimo, skidamo foliju, sipamo pavlaku za kuvanje i promešamo da ima od smese i preko šnicli.

Pečemo bez folije još 10-15 minuta i gotovo.

Serviramo šnicle, donstane u vatrostalnoj činiji tople, sa priligom i kriškom limuna.

Ove šnicle se tope u ustima.

Odlične su! Neka vam je ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar