Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od tikvica i rikote

Ćuftice od tikvica i rikote

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Ćuftice od tikvica i rikote
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Da li znate koliko su ukusne vegetarijanske ćuftice od tikvica i rikote, posebno kada ih servirate sa mlečnim sosom sa belim lukom, e već znate"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • rikota - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 supene kašike
  • parmezan - 2 supene kašike
  • so
  • ulje
  • biber
  • mirođja
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice krupnije izrendajte. Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi voda. Rukom ocedite vodu.

Stavite rendane tikvice u veliku posudu. Dodajte 100 g rikote, jedno malo jaje, dve supene kašike rendanog parmezana, začinite solju ako je potrebno, posipte mirođijom i biberom. Promešajte smesu.

Napravite male ćuftice. Uvaljajte u brašno i pržite u ugrejanom ulju.

Izvadite na ubrus da se ocedi višak masti.

Ćuftice možete peći u rerni, poređajte u namazan pleh i prelijte svaku supenom kašikom ulja.

Servirajte ćuftice od tikvica sa rikotom u društvu kiselog mleka, začinjenog belim lukom i mirođijom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: