Krompir pica sa pečurkama, šunkom i mocarelom

10/12/2019
"Da li su pice uvek bile ovako ukusne ili je tajna u sočnoj kori od krompira?"
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano193
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krompir na male komade. Skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i odmah izgnječite.

U smesu dodajte rendani parmezan, brašno, jedno jaje, jedno žumance, sipajte sveže mleko i rastopljeni kravlji maslac. Začinite prstohvatom bibera i rendanim muskatnim oraščićem.

Dobro sjedinite sastojke. Namažite pleh (28 cm) kravljim maslacem i obilno posipte prezlama.

Sipajte smesu od krompira. Poravnajte i pecite koru 25-30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom.

Isecite pečurke na kriške. Dinstajte ih nekoliko minuta u kravljem maslacu. Isecite šunku na kockice. Iskidajte mocarelu. Izvadite pleh i rerne.

Ukrasite picu parčetom mocarele, kockicom šunke i kriškama pečuraka. Vratite ponovo u rernu samo dok se mocarela ne rastopi.

Servirajte krompir picu sa šunkom i mocarelom toplu!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar