Moje punjene paprike

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6427370
Moje punjene paprike
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Postoji na stotine recepata za punjene parike. zašto da ne probamo i ovaj?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 100 g
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • jaje - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • biljni začin - 1 k.k.
  • voda - 1 litar
  • babura paprika - 8 komada, manja
  • paradajz - 2 komada
  • mast - 1 s.k.
  • brašno - 2 s.k.
  • mlevena crvena paprika - 2 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Babure paprike oprati i odstraniti im peteljke i semenke.

Mlevenom mesu dodati jaje, pirinač, sitno seckan luk, posoliti, pobiberiti i dodati biljni začin. Zamesiti smesu sa mesom.

Babure paprike puniti mesom. Dok se ne utroši. Ako ima viška mesa napraviti kuglice.

U šerpu prvo naseći paradajz na kriške. Slagati babure i nasuti vodom. Voda možda nije potrebna cela količina. Dovoljno da prekrije paprike. Umesto seckanog paradajza koristiti paradajz pire.

Kuvati punjene paprike oko 60 minuta.

Napraviti zapršku.

U vrelu mast umešati brašno. Skinuti s vatre i umešati i mlevenu papriku. Sipati zapršku u jelo i ostaviti da se kuva još nekih 10 minuta. Dovoljno da se jelo zgusne.

Servira se uz krompir pire. Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: