Ukusna pileća čorba sa rezancima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8884
3
11/12/2019
"Pileća čorba je lek za dušu ...i za bolno grlo, i za loše raspoloženje "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • rezanca - 1 šolja
  • luk - 1 komad, crni
  • šaragrepa - 1 komad
  • peršun
  • so - po ukusu
  • voda - 2 kašike
  • biber - 3 prstohvata
  • začini - 1 kašike, za čorbu
  • za zapršku
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
* merne jedinice

Način pripreme

Mese se preliva hladnom vodom i nakon što provri skuplja se pena.

Nakon što meso počne da se odvaja od kostiju izvadi se. U bujon se dodaju sitno isečen luk, narendana šargarepa.

Ostavlja se da vri 15-20 minuta i dodaju se rezanca, začin za čorbu, biber i so. Vri pet minuta.

Sklanja se sa vatre i posipa se peršunom. Po želji se pravi zaprška, pri čemu se mešaju kiselo mleko i žumance.

Nakon toga se sipa kutlača čorbe u zapršku i dodaje se sve u pileću čorbu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar