Način pripreme
U mlakoj vodi izmrvite kvasac, dodajte šećer i promešajte. Ostavite da nadođe i sa preostaim sastojcima bez sira i 1 žumanca zamesite meko testo.
Pokrijte folijom i ostavite da nadođe 1 sat. Premesite lagano i odvojite malu loptu za nadev. Poreostalo podelite na 3 jednaka dela. Svaki razvijte na okruglu koru 25 cm.
Namažite rastopljenim maslacem, izmrvite sirom. Odozgo stavite drugu i treću koru na isti način.
Poređajte jednu na drugu, namazanim rukama pritiskajte dok ne dobijete krug 32 cm Isecite na 4 dela na krst, a svaki podelite na 4 trougla, ukuspno 16 delova.
Uvijte od širokog dela ka vrhu puža i poređajte na papir za pečenje. Počnite od centra i ređajte dok ne napunimo pleh.
Odvojenu lopticu uvijte na dugi fitilj i isecite na male štapiće od 2-3 cm.
Poređajte između pužića po kraju pleha. Ostavite još 30 minuta da nadođe, namažite umućenim žumancem sa 2-3 supene kašike ulja.
Pecite pogaču u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30-35 minuta.
Izvadite pogaču sa sirom, namažite maslacem i pokrijte krpom da bi bila meka i gotovo.
Nadam se da će se ova pogača od pužića sa sirom dopasti ljudima kojima je pripremljena!