Pečeni jagnjeći but u rerni sa folijom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
15/12/2019
"Ko bi odbio pečeni jagnjeći but sa hrskavom koricom i predivnom aromom - niko, razume se "
Priprema20 min.
Kuvanje210 min.
Ukupno230 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano787
  • Pregledi tokom meseca92
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • krompir - 1 kg
  • maslac - 50 g
  • so - 2 kašike
  • biber - 1/2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ruzmarin - 1 - 2 struka, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but se opere dobro, stavlja se u posudu za pečenje i maže se obilno istopljenim maslacem, pomešanim sa začinima i solju.

Možete da špikujete but i da stavite unutra male parčiće maslaca i ruzmarina.

Posuda sa mesom se uvija folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni.

Ostavlja se tako oko sat, nakon čega se temperatura rerne podiže na 200 i opet se peče sat vremena.

Krompir se oljušti i iseče na krupno. Dodaje se u jagnjeći but, nakon što se pekao još sat na 200 stepeni.

Posuda se ponovo zavija folijom i but i krompir se dopeku još jedan sat na 220 stepeni.

Nakon što prođu tri sata, folija se sklanja i pečeni jagnjeći but se ostavlja u rerni još 30 minuta ili dok jagnjetina ne dobije hrskavu koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar