Seoska čorba sa svinjskim mesom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
15/12/2019
"Narodni recepti su nam u srcu, zato vam predlažemo još jedan takav za seosku čorbu sa svinjskim mesom, prijatno "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske kosti (500-600 g) operemo i prelivamo vodom. Kada voda provri prosipamo i sipamo čistu toplu vodu. Stavljamo kosti da se kuvaju.

Dodajemo oljušten ceo krompir (3 komada) i šargarepu (2 komada). Stavljamo i celu glavicu luka, očišćenu od ljuski. Posipamo čubrom, kurkumom, piskavicom, biberom i đumbirom.

Kada se svinjske kosti skuvaju, vadimo iz bujona i ostavljamo da se ohlade.

Krompir, šargerepu i luk takođe izvadimo. Krompir izgnječimo, šargarepu i luk isečemo na parčiće. Vraćamo nazad u čorbu, posipamo razanca po ukusu i posolimo. Sipamo i malo ulja.

Ostavljamo da vri na slaboj vatri. Meso odvajamo od kostiju i takođe stavljamo u čorbu. Kuvamo svinjsku čorbu dok se i rezanca ne skuvaju.

Pravimo zapršku sa umućenim jajima, kiselim mlekom, pirinčanim brašnom (ili pšeničnim brašnom) i nekoliko kristalčića limunske kiseline.

Razredimo zapršku vrućim bujonom i sipamo u seosku čorbu sa svinjskim mesom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar