Štuka sa sosom od paradajza i limunom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
19/12/2019
"Ovo se zove stabilno jelo, celu štuku imamo na stolu i to sa sosom od paradajza - blaženstvo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • štuka - 1 velika oko 1, 5 kg
  • limun - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 velika
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun - 1/2 vezice
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 2 - 3 zrna
  • ulje - 3 kašike
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu štuku sečemo na kotlete. Začinjavamo solju i biberom.

Ljuštimo luk, šargarepu i beli luk. Sečemo na kocke luk i beli luk, a šargarepu na šajbne. U tiganju zagrevamo masnoću i zapržimo povrće 5 minuta.

Sipamo pasiran paradajz. začine i opran i isečen peršun.

Mešamo dobro u vatrostalnoj posudi, poređamo ribu i odozgo prelivamo sosom od paradajza.

Operemo limun i sečemo ga na krugove.

Poređamo limun skroz odozgo na paradajz sos. Stavljamo u hladnu rernu i pečemo na 180 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti