Način pripreme
U veliku posudu stavite mleveno meso. Začinite biberom, alevom paprikom, čubrom i prstohvatom soli. Dodajte šaku pirinča, sitno sieckanu glavicu luka. Dobro promešajte sastojke.
U parče lista kupusa stavite po kuglicu mlevenog mesa - malo veću od oraha. Savijte sarme. Poređajte sarme u glinenu đuvečaru.
Prelijte sa 1 šoljom za kafu maslinovog ulja i čašu tople posoljene vode. Poklopite sarme malim tanjirom, poklopite đuvečaru.
Pecite na 160-170 stepeni u prethodno ugrejanoj rrerni oko 2 sata
Možete servirati sarme i bez sosa, ali ako odlučite, mlečni sos napravite ovako: u velikoj posudi žicom umutite žumance, kiselo mleko i brašno.
Odvojite do vode u kojoj ste pekli sarme i homogenizujte. Vratite zapršku u glinenu đuvečaru, stavite ponovo na 5 minuta u rernu.
Imate gotove kasapske sarme sa ili bez zaprške, odlučite sami!
Komentari