bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Moje kasapske sarme

Moje kasapske sarme

Moje kasapske sarme
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
20/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
"Kasapske sarme, sa ili bez sosa - izaberite po ukusu kako ćete ih pripremiti"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu stavite mleveno meso. Začinite biberom, alevom paprikom, čubrom i prstohvatom soli. Dodajte šaku pirinča, sitno sieckanu glavicu luka. Dobro promešajte sastojke.

U parče lista kupusa stavite po kuglicu mlevenog mesa - malo veću od oraha. Savijte sarme. Poređajte sarme u glinenu đuvečaru.

Prelijte sa 1 šoljom za kafu maslinovog ulja i čašu tople posoljene vode. Poklopite sarme malim tanjirom, poklopite đuvečaru.

Pecite na 160-170 stepeni u prethodno ugrejanoj rrerni oko 2 sata

Možete servirati sarme i bez sosa, ali ako odlučite, mlečni sos napravite ovako: u velikoj posudi žicom umutite žumance, kiselo mleko i brašno.

Odvojite do vode u kojoj ste pekli sarme i homogenizujte. Vratite zapršku u glinenu đuvečaru, stavite ponovo na 5 minuta u rernu.

Imate gotove kasapske sarme sa ili bez zaprške, odlučite sami!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: