Način pripreme
Očistite ribu, izvadite unutrašnjost, glave i peraja, operite i isecite po želji i ostavite da se ocedi.
Poređajte komade ribe u pleh, posolite i pospite biberom i prelijte sokom od limuna.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju.
Dok se riba peče, pržite kratko, isecite sitno luk i papriku, šargarepu isecite na tanke krugove u rastopljenom ulju i maslacu. Dodajte pirinča i kombinovani začin za ribu i pržite kratko.
Rasporedite prženo povrće sa pirinčem u plehu preko pečene ribe. Dodajte pardajz, oljušten i isečen na kockice, sipajte 3 šolje tople vode, promešajte malo i ostavite pleh u ugrejanoj rerni.
Pecite dok pirinač ne bude gotov, izvadite pleh i uvijte ga aluminijumskom folijom, da se jelo popari oko 10-15 minuta, servirajte.