Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Buhtle - krofnice, punjene kremom

Buhtle - krofnice, punjene kremom

Zdravka  NikolovaZdravka Nikolova
Početnik
6237
Buhtle - krofnice, punjene kremom
Fotografije: Anonymous
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
"Svako zaslužuje da se što je moguće češće budi uz aromu krofnica sa kremom, dajemo vam recept, kako biste već od sutra počeli"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 7 g suvi ili 1/2 kockica živog
  • brašno - 500 g
  • za prženje
  • ulje - 200 g
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 6 supenih kašika, do vrha punih
  • skrob - 3 supene kašike /ja sam koristila prirodan/
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka umesite meko testo.

Razvijte ga na nabrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 1 cm i pomoću čaše isecite odvojene buhtle - krofnice.

Ostavite ih na radnoj površini 15 minuta da narastu.

Ispržite buhtlice u zagrejanom ulju prvo sa jedne, posle sa druge strane. Imajte u vidu da ove buhtlice brzo budu gotove, naduju se kao balončići i ne treba ih prepržavati.

Ove buhtle balončići mogu prosto tako da se posluže, da ih pospete sa malo šećera u prahu i ukrasite omiljenim slatkom.

Ako želite, možete ih poslužiti i u obliku punjenih krofnica sa kremom.

Za krem umutite brašno, skrob sa malo vode ili mleka da se dobije kaša.

Mešajte i kada se mlečni krem zgusne, skinite sa ringle. Aromatizujte vanilom.

Ovim kremom napunite buhtlice pomoću fišeka sa oštrim krajem - tako postaju kao krofnice. Ponovo možete posuti šećerom u prahu.

Varijanta je takođe da pola krofice potopite u istopljenu čokoladu, što ja nisam uspela da uradim, jer smo ih sve pojeli sa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: