Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Džem i hleb pod šneom

Džem i hleb pod šneom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404277843105
Džem i hleb pod šneom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
28/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Kolač sa hlebom? Pa da probamo"

Potrebni sastojci

  • sredina svežeg hleba - 200 g
  • mleko - 750 ml
  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 150 g
  • džem od jagode - 200 g
  • limun - 1 kom.
  • maslac - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite limun i izrendajte mu koru. Sredinu hleba izblendajte i dodajte joj koru limuna.

Zagrejte mleko sa 50 gr šečera, sipajte ga preko hleba i ostavite da odstoji 15 minuta.

Odvojite žumanca i belanca - žumanca dodajte hlebu, sve dobro izmešajte. Sipajte masu u maslacem namazan kalup prečnika 22 cm.

Pecite na 180 stepeni C 30 minuta.

Umutite belanca sa preostalim šećerom i malo soli.

Kolač premažite džemom pa preko nanesite umućeni šne. Vratite kolač u rernu na 15 minuta, tj. dok šne ne dobije lepu boju.

Ostavite da se rashladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: