Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Čipkaste taljatele sa patlidžanom i pistaćima

Čipkaste taljatele sa patlidžanom i pistaćima

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Čipkaste taljatele sa patlidžanom i pistaćima
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Koje ćete vino piti uz ovaj predivan obrok - izbor preuštamo vama"

Potrebni sastojci

  • čipkate taljatele - 320 g
  • paradajz pelat - 500 ml
  • pistaći - 40 g
  • patlidžan - 300 g
  • feta sir - 80 g
  • beli luk - 2 čena
  • jabukovo sirće
  • list žalfije - 3 - 4 kom
  • ljuta papričica
  • maslinovo ulje
  • so
  • crni mleveni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kolutove debljine 1 cm, pa ih grilujte u gril tiganju par minuta.

Marinirajte ih u jabukovom sirćetu 10-tak minuta, pa ih ocedite i iseckajte na kockice. Dodajte so, izgnječen beli luk, 6 kašika ulja, žalfiju i naseckanu papričicu (izostavite ako ne volite ljuto). Sve promešajte i ostavite da se marinira 30 minuta.

Patlidžan potom prebacite u šerpu, izvadite žalfiju, dodajte paradajz pelat, pobiberite, pa sačekajte da provri. Smanjite vatru i kuvajte još 5 minuta.

U međuvremenu, skuvajte testeninu u dosta ključale, posoljene vode, pa je ocedite kada je al dente.

Servirajte, pa prelijte paradajz sosom.

Pospite sitno naseckanim pistaćima i narendanim feta sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: