Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Pržene profiterole sa kremom

Pržene profiterole sa kremom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Pržene profiterole sa kremom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Dijetu ćemo malo odložiti. Samo dok ne pojedemo ove profiterole"

Potrebni sastojci

  • maslac - 55 g
  • brašno - 150 g
  • jaja - 4 kom.
  • mleko - 500 g
  • limun - 1 kom.
  • vanila - 1 mahuna
  • pirinčani griz - 40 g
  • šećer - 130 g
  • žumanca - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

U 250 ml vode staviti maslac (55 gr) i prstohvat soli, pa ostaviti da provri. Dodati 150 g brašna i kuvati testo nekoliko minuta na jakoj vatri uz stalno mešanje.

Kuvano testo prebaciti u drugu posudu pa dodati 3 jaja i 1 žumance, ali dodavati jedno po jedno uz stalno mešanje. Mešati dok se ne dobije glatko testo.

Na pek papiru poslastičarskim špricom oblikovati profiterole.

Pomoću spatule ih uzimati sa papira i pržiti u većoj količini ulja u tiganju.

Ređati na papirni ubrus, da se ocede od ulja.

Poslastičarski krem:

U šerpu na šporetu sipati mleko, dodati semenke vanile (i ostatak mahune) i koru polovine limuna.

U drugu šerpu sipati žumanca, dodati šećer i pirinčani griz, pa dobro umutiti - dok se ne dobije glatka masa.

Provrelo mleko procediti i postepeno dodavati umućenim žumancima, uz stalno mešanje. Vratiti na vatru i mešati dok se masa zgusne (kao puding).

Skloniti sa vatre i nastaviti mešanje (2-3 minuta), sve dok se ne dobije gladak i homogen krem.

Kremom filovati profiterole.

Posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: