Način pripreme
Priprema testa: U dublju posudu usuti 300 g brašna, dodati mlako mleko, otopljen i ohlađen margarin, šećer, vanilin šećer, posoliti. Dodati razmućeno jaje, kvasac i umuriti spiralnim nastavkom za mikser.
Zatim, smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i, dodajući preostalih 50 g brašna, zamesiti testo.
Testo oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.
Na svakoj krofni, manjom modlom (ili čepom od flaše), vaditi krugove. Krofne ređati u pleh obložen pek-papirom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da idstoje 30 minuta. Premazati ih otopljenim margarinom.
Krofne peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.
Obe čokolade (zasebno) otopiti na pari.
Prohlađene krofne umakati u čokoladu i dekorisati po želji - možete silikonskom četkicom do pola premazati tamnom čokoladom, a drugu polovinu belom čokoladom.
Ostaviti da se čokolada sregne, pa poslužiti.
Napomena: Krofne sam, uz pomoć naše ćerkice, dekorisala mlevenim keksom, rendanom kinder čokoladom, seckanim krem bananicama i kokosom. Vi možete dekorisati šarenim mrvicama, topingom-po želji.
Ispecite i one male krofne ili ih ispržite (ja sam ih pržila) i pospite šećerom u prahu i eto vama još jedne poslastice.