Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi sa paradajzom i mocarelom

Pileće grudi sa paradajzom i mocarelom

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
276127
Pileće grudi sa paradajzom i mocarelom
Fotografije: Teodora Todorova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Delimo sa vama jedan od naših omiljenih recepata za pileće grudi, a napravljene baš sa paradajzom i mocarelom"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada
  • paradjz - 2 komada
  • mocarela - 1 komad
  • pavlaka - 1 komad, za kuvanje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kačkavalj - za rendanje odozgo
  • univerzalni začin - 2 kašike
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Preko svakog parčeta pilećeg filea napravimo po nekoliko razreza, da se dobiju džepovi.

Začinjavamo meso solju.

Sečemo paradajz i mocarelu na kriške.

U jedan džep stavljamo parče paradajza u drugi mocarelu i tako ređamo preostale.

Stavljamo meso u posudu za pečenje namazanu maslinovim uljem i posipamo vegetom i biberom.

Pravimo sos od pavlake za kuvanje i svežeg mleka i sipamo oko mesa.

Zagrevamo rernu na 200 stepeni.

Pokrivamo folijom i gurnemo u rernu pileće grudi sa mocarelom na oko 20 minuta.

Nakon što se meso izdinsta posipamo kačkavaljem i pečemo još oko 10 minuta dok ne bude gotovo.

Pileće grudi sa paradajzom i mocarelom se serviraju dok su tople :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: