Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Majmunski hleb sa jabukama

Majmunski hleb sa jabukama

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Majmunski hleb sa jabukama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Još jedan predlog za sezonu jabuka - probajte"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • jaje - 1 kom.
  • šećer - 1 kašika
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • maslac - 100 g
  • mleko - 200 ml
  • Za fil
  • jabuke - 4 kom.
  • smeđi šećer - 200 g
  • maslac - 160 g
  • limunov sok - 1 kašik
  • ekstrakt vanile - 2 ½ kašičice
  • cimet - 1 ½ kašičice
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • karanfilić - 1 kašičica
  • gustin - 3 kašike
  • šećer u prahu - 300 g
  • mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu sipati brašno, prstohvat soli, jaje i maslac. Kvasac rastopiti u mlakom mleku sa šećerom, pa dobro zamesiti glatko testo. Ostaviti pola sata da nadođe.

Jabuke iseckati na kockice (ne morate ni ljuštiti), pa sipajte u šerpu na šporetu. Dodati maslac, smeđi šećer, sok limuna, 1.5 kašičicu ekstrakta vanile, začine i gustin.

Sve mešati dok se ne napravi fil, nekoliko minuta.

Od testa odvajati kuglice, svaku puniti filom i slagati u nauljen kalup za kuglof. Između kuglica posuti ostatak fila.

Ostaviti da nadođe, pa peći 30 minuta na 180 stepeni C, a onda pokriti folijom i peći još 15 minuta.

Napraviti preliv za kolač od šećera u prahu, kašičice ekstrakta vanile i mleka, pa posuti po kolaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: