Ribanac musaka

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Ribanac musaka
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Pošto u jelo ide belo vino, da li je ispravno uz njega piti crno?"

Potrebni sastojci

  • kupus ribanac - 600 g
  • svinjske krmenadle - 300 g, bez kostiju
  • dimljena kobasica - 300 g
  • crni luk - 2 kom.
  • aleva paprika - 2 kašike, slatka
  • ljuta papričica - 1 kom.
  • kisela pavlaka - 300 g (ili mileram)
  • brašno - 1 kašika
  • belo vino - 500 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju propržiti sitno naseckan luk, posoliti, i kada postane staklast dodati alevu papriku i seckanu ljutu papričicu.

Dodati sitno naseckan ribanac, pa dinstati oko 10 minuta. Naliti vino i dinstati jo 45 minuta, tj. dok kupus ne omekša.

U drugom tiganju posoliti i pobiberiti meso (iseći ga na kocke), pa ga propržiti sa kobasicama (isečenim na kolutove).

Kupus presuti u vatrostalnu posudu, preko njega rasporediti proprženo meso i kobasice.

Sve preliti sa mileramom pomešanim sa kašikom brašna.

Peći 40 minuta na 200 stepeni C, tj. dok korica ne porumeni.

Služiti uz kuvan krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: