Način pripreme
Prvo istucamo svaku šniclu dobro, da meso ne bude žilavo i začinjavamo sa svake strane solju i biberom.
Za nadev:
Isečemo luk i zapržimo ga u malo ulja, dok ne omekša.
Sečemo pečurke na kriške i dodajemo ih u luk, posipamo solju i biberom.
Pržimo dok ne uvri voda pečuraka. Prebacujemo u posudu.
Skuvamo jaja, isečemo na male kocke i dodajemo u posudu u druge sastojke.
Šargarepe sečemo na kocke i kuvamo dok ne omekšaju. Procedimo ih i dodajemo i njih,
Kisele krastavčiće takođe sečemo na male kocke i sipamo u druge sastojke.
Narendamo kačkavalj i polovinu dodajemo u ostale sastojke.
Promešamo dobro kašikom.
Gotov nadev raspodelimo ravnomerno preko svake šnicle i savijamo rolat. Da se ne respadne pričvrstimo čačkalicama i pržimo svaki u zargejanom tiganju dok ne posatne zlatast sa obe strane, da se zapeče, nakon toga sklanjamo čačkalice i prebacujemo u podmazanu posudu za pečenje.
Prelivamo rolnice pavlakom i posipamo drugom polovinom kačkavalja.
Pečemo rolnice od piletine i svinjetine 30 minuta na 180 stepeni.
U mom slučaju recept je za goste i u većim je količinama.
Moje su bili dovoljne - sada je red na vaše! :)
Komentari