Kakao hleb sa kruškama

AnonymousAnonymous
Početnik
405
1
10/01/2020
"Jedno parče, deblje, jedna šolja čaja, i zima može da traje koliko hoće "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 kom
  • bademovo brašno - 150 g
  • brašno manioke - 60 g
  • kakao prah - 60 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • želatin u prahu - 1 kašika
  • šećer - 3 kašike
  • jaja - 3 kom.
  • crna melasa - 2 kašike
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • kokosovo ulje - 60 ml
  • turska kafa - 240 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštiti kruške i oštrim nožem odseći dno tako da se napravi ravna baza.

U dubljoj posudi pomešati bademovo brašno, brašno manioke, kakao, sodu bikarbonu, šećer, prstohvat soli i želatin u prahu, pa sjediniti.

Jaja umutiti sa crnom melasom, jabukovim sirćetom i otopljenim kokosovim uljem.

Sipati smesu sa jajima u brašno. Sjediniti. Dodati kafu i dobro sve umutiti.

Pravougaoni kalup (za hleb) obložiti pek papirom i preliti dobijenu smesu.

U smesu utisnuti kruške tako da budu do samog dna kalupa, ali da im vrhovi vire iznad testa.

Peći 40 minuta na 180 stepeni C.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar