Način pripreme
Rastvoite kvasac u svežem mleku. Zamesite testo od navedenih sastojaka, bez kravljeg maslaca. Podelite ga na dva jednaka dela.
Gotovo testo ostavite u veliku posudu, uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da nadođe dobro.
Premesite testo, stavite po malo od polovine kravljeg maslaca dok se potpuno ne integriše. Ostavite da nadođe ponovo.
Gotovo testo podelite na 5 jednakih delova.
Izmrvite sir i pomešajte sa jajetom.
Svaku loptu razvucite na okrugao list. Stavite prvi list u namazan pleh. Dodajte malo nadeva.
Odozgo stavite drugi list, ponovo nadev i tako dok ne potrošite sastojke, na poslednji list nemojte stavljati nadev.
Isecite penjurliju na kockice. Prelijte sa preostalim rastopljenim kravljim maslacem i pecite starinsku penjurliju u umerenoj rerni dok ne bude gotova.