Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Najukusnija penjurlija sa sirom

Najukusnija penjurlija sa sirom

OliOli
Šegrt
381052
Najukusnija penjurlija sa sirom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Gledajući je ne sumnjamo da je ovo najukusnija penjurlija sa sirom"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 25 g, svež
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 250 ml, toplo
  • kiselo mleko - 100 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 8 supenih kašika
  • kravlji maslac - 150 g
  • sir - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kvasac, šećer, so, sveže mleko i izmešajte nakon čega ostavite na 15-20 minuta dok ne nadođe.

Pomešajte i izmešajte kiselo mleko i sodu. U 800 g brašna dodajte već nadošli kvasac i jaja od koji ostavite 1 žumance, kao kiselo mleko sa sodom bikarbonom i 4 supene kašike ulja i dobro izmešajte.

Počnite da mesite dodavajući po malo brašna dok ne postane gusto.

Ubacite vazduh u testo udarajući ga 100 puta. Namažite posudu 1 supenom kašikom ulja i stavite testo u nju. Stavite testo za seosku penjrliju da naraste u rerni na 50°C na 40 minuta.

Isecite testo na 3 dela. Stavite brašno po oklagiji i razvijte jedno testo.

Namažite ga istopljenim krvljim maslacem, stavite sir i uvijte ga u rolat.

Ponovite istop i sa druga dva dela testa.

Namažite tepsiju uljem i pospite je brašnom.

Stavite sva tri roplata u nju i oblikujte penjurliju. Namažite odozgo odvojenim žumancetom, 1 supenom kašikom svežeg mleka i 2 supene kašika istopljenog kravljeg maslaca.

Najukusniju penjurliju sa sirom pecite na 180°C 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: