Kukuruzni hleb bez mešenja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8507
3
17/01/2020
"Ukusan kukuruzni hleb bez mešenja, sa kojim je jelo još ukusnije "
Priprema5 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano290
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo save sastojke navedenim redosledom dok se ne dobije vazudšasto testo, konzistencije kao za kolač.

Čedar i sir sečemo na male kocke. Promešamo dobro dobijenu smesu.

Smesu sipamo u kalup (moj je 27-12-189 pokriven papirom za pečenje. Posipamo susamom odozgo.

Slani kolač ispečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. Proverite da li kukuruzni hleb bez mešenja gotov pomoćud drvene čačkalice ili ražnjića.

Ideja: Možete da spremite i odvojene male hlepčiće tako što ispečete testo u kalupu za mafine :)

Nakon što izvadite posudu za pečenje iz rerne, izvadite kukuruzni hleb iz posude, da se ravnomerno ohladi.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar