bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Ekleri»Ekleri sa drugačijim kremom

Ekleri sa drugačijim kremom

Ekleri sa drugačijim kremom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
17/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
"Ekleri koji se tope u ustima i od kojih nećete uspeti da se odvojite ako ih jednom probate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu stavite sveže mleko, so i kravlji maslac. Sačekajte da provri i skinite sa vatre.

Dodajte brašno i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete glatko testo.

Ostavite da se ohladi malo i dodajte jedno po jedno jaje, sačekajte da se potpuno integriše prvo i tek onda stavite drugo.

Gotovu smesu sipajte u špric sa nastavkom i napravite eklere u plehu, obloženim papirom za pečenej.

Pecite eklere na 170 stepeni dok ne budu gotovi. Izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.

Napravite krem, umutite pavlaku dobro uz pomoć miksera. U maloj količini dodajte maskarpone i kondenzovanu pavlaku, mešajte pažljivo silikonskom spatulom.

Napunite špric nastavkom.

Isecite eklere na dva dela, napunite kremom i zatvorite. Ekleri sa drugačijim kremom su gotovi!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: