Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa drugačijim kremom

Ekleri sa drugačijim kremom

Ekleri sa drugačijim kremom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 7
17/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Ekleri koji se tope u ustima i od kojih nećete uspeti da se odvojite ako ih jednom probate"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • brašno - 130 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 125 ml
  • so - prstohvat
  • za krem
  • pavlaka - 200 ml
  • maskarpone - 50 g
  • kondenzovana pavlaka - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu stavite sveže mleko, so i kravlji maslac. Sačekajte da provri i skinite sa vatre.

Dodajte brašno i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete glatko testo.

Ostavite da se ohladi malo i dodajte jedno po jedno jaje, sačekajte da se potpuno integriše prvo i tek onda stavite drugo.

Gotovu smesu sipajte u špric sa nastavkom i napravite eklere u plehu, obloženim papirom za pečenej.

Pecite eklere na 170 stepeni dok ne budu gotovi. Izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.

Napravite krem, umutite pavlaku dobro uz pomoć miksera. U maloj količini dodajte maskarpone i kondenzovanu pavlaku, mešajte pažljivo silikonskom spatulom.

Napunite špric nastavkom.

Isecite eklere na dva dela, napunite kremom i zatvorite. Ekleri sa drugačijim kremom su gotovi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: