Piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom

Piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom
Fotografije: Gabriela
20/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
"Brza i veoma ukusna janija sa piletinom, pečurkama i prazilukom, s kojom će se izboriti i svaka domaćica početnica"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 350 g
  • pileće meso - 150/200 g, od bataka
  • praziluk - pola struka
  • pavlaka - 400 ml
  • maslac - 50 g
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke i praziluk izdinstamo sa malo ulja i malo maslaca.

Dodajemo pileće meso i kuvamo nekoliko minuta.

U odovojenoj posudi zapržimo brašno sa malo maslaca u kad počne da menja boju dodajemo pavlaku.

Mešamo mutilicom, začinjavamo solju i oraščićem.

Sipamo sos od pavlake u povrće i meso. Mešamo dobro sve zajedno, začinjavamo solju i biberom.

Kuvamo pileću janiju još nekoliko minuta, nakon toga gasimo ringlu i janija je gotova.

Dobija se veoma ukusno jelo piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: