Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom

Piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Brza i veoma ukusna janija sa piletinom, pečurkama i prazilukom, s kojom će se izboriti i svaka domaćica početnica"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 350 g
  • pileće meso - 150/200 g, od bataka
  • praziluk - pola struka
  • pavlaka - 400 ml
  • maslac - 50 g
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke i praziluk izdinstamo sa malo ulja i malo maslaca.

Dodajemo pileće meso i kuvamo nekoliko minuta.

U odovojenoj posudi zapržimo brašno sa malo maslaca u kad počne da menja boju dodajemo pavlaku.

Mešamo mutilicom, začinjavamo solju i oraščićem.

Sipamo sos od pavlake u povrće i meso. Mešamo dobro sve zajedno, začinjavamo solju i biberom.

Kuvamo pileću janiju još nekoliko minuta, nakon toga gasimo ringlu i janija je gotova.

Dobija se veoma ukusno jelo piletina sa pečurkama, prazilukom i pavlakom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: