Način pripreme
1. Potopite fini bulgur uoli arapski kuskus u vrelu vodu. Nemojte čekati da previše nabubri i ocedite.
2. Prepolovite tikvice po dužini, odsecite samo dršku i malo suprotnog kraja. Izvadite kašikom unutrašnjost i sitno je isecite.
3. Propržite iseckani luk i beli luk u ulju. Kad dobije karamel boju, stavite unutrašnjost tikvica, malo soli i sos od paradajza. Nakon minut-dva dodajte i mleveno meso i mešajte da se izmrvi.
4. Skinite sa vatre, dodajte bulgur i začine i ovom smesom napunite posoljene čamce od tikvice.
5. Poređajte punjene tikvice u namazan pleh, uvijte aluminijumskom folijom i pecite u ugjrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Nakon toga skinite foliju i nastavite da pečete dok tikvice ne budu skroz gotove, oko 20 minuta. Videćete kad omekđaju i dobiju boju po ivicama.
6. Servirajte punjene tikvice na arapski način tople.
Prijatno!