Džambalaja sa piletinom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Pomoćnik kuvara
405
1
861
23
14/01/2020
"Toliko je ukusno, da će Vas svi Vaši prijatelji koje ste pozvali na ručak hvaliti na sva usta "
Priprema90 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano340
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lovorov list - 2 kom.
  • kajenski biber - 2 kašičice
  • so - 1½ kašičice
  • mleveni beli biber - 1½ kašičice
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • mleveni crni biber - ½ kašičice
  • žalfija - ¼ kašičice
  • maslac - 2 kašike
  • dimljena šunka - 230 g
  • piletina - 350 g
  • crni luk - 2 kom.
  • celer - 2 drške
  • zelena paprika - 1 kom.
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz sos - 60 ml
  • paradajz - 3 kom
  • pileći bujon - 6 ml
  • pirinač - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati sve začine. U šerpi na šporetu otopiti maslac, pa propržiti sitno naseckanu dimljenu šunku. Izvaditi na tanjir.

Piletinu iseckati na parčiće veličine zalogaja, pa propržiti 8-10 minuta. Izvaditi na isti tanjir.

U šerpu staviti svo sitno naseckano povrće (osim paradajza) i izgnječen beli luk, dodati začine i pržiti dok povrće ne omekša.

Vratiti meso u šerpu, dodati paradajz sos, bujon, sitno naseckan paradajz i opran pirinač, pa kuvati na tihoj vatri.

Kuvati 1 sat (dok se pirinač dobro skuva), pa izvaditi listove lovora.

Služiti toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar