Italijanska supa sa jajima

AnonymousAnonymous
Početnik
322
1
15/01/2020
"Odličan recept za brzo pripremljenu supu, koja će vas ugrejati i naterati da maštate o letovanju u Italiji "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kocka za supu - 2 kom., pileća
  • testenina u obliku školjki - 120 g
  • leblebije - 150 g (konzervisane)
  • mladi crni luk - 4 kom.
  • muskatni oraščić
  • jaja - 4 kom.
  • limunov sok - 2 kašike
  • rukola - 100 g
  • parmezan - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati kocke za supu prema uputstvu na pakovanju. Dodati 400 ml vode, testeninu, leblebije, seckani crni luk i narendani muskatni oraščić. Dodati još vode, ako je potrebno.

Poklopiti i ostaviti da provri. Kuvati dok testenina ne bude al dente.

Umešati naseckanu rukolu.

Jaja umutiti, pa ih dodavati supi, neprestano mešajući. Kuvati još 2 minuta.

Posoliti i pobiberiti. Dodati limunov sok.

Servirati toplo sa narendanim parmezanom po vrhu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar