Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Italijanska supa sa jajima

Italijanska supa sa jajima

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Italijanska supa sa jajima
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Odličan recept za brzo pripremljenu supu, koja će vas ugrejati i naterati da maštate o letovanju u Italiji"

Potrebni sastojci

  • kocka za supu - 2 kom., pileća
  • testenina u obliku školjki - 120 g
  • leblebije - 150 g (konzervisane)
  • mladi crni luk - 4 kom.
  • muskatni oraščić
  • jaja - 4 kom.
  • limunov sok - 2 kašike
  • rukola - 100 g
  • parmezan - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati kocke za supu prema uputstvu na pakovanju. Dodati 400 ml vode, testeninu, leblebije, seckani crni luk i narendani muskatni oraščić. Dodati još vode, ako je potrebno.

Poklopiti i ostaviti da provri. Kuvati dok testenina ne bude al dente.

Umešati naseckanu rukolu.

Jaja umutiti, pa ih dodavati supi, neprestano mešajući. Kuvati još 2 minuta.

Posoliti i pobiberiti. Dodati limunov sok.

Servirati toplo sa narendanim parmezanom po vrhu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: