Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Rolat žirafa sa kremom od maslaca

Rolat žirafa sa kremom od maslaca

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Rolat žirafa sa kremom od maslaca
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Zavrnite rukave - danas je dan za kulinarsku umetnost i mi vam predlažemo da pripremite ovaj rolat žirafa sa kremom od maslaca"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • kakao - 3 supene kašike
  • za krem
  • maslac - 180 g
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja za kafu
  • kakao - 3 supene kašike
  • banane - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema test:

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i dve vanile. Odvojite malo smese, sipajte u špric i u pleh na papir za pečenje, nacrtajte šaru na žirafi.

Za to vreme ugrejte rernu an 180 stepeni. Stavite pleh u toplu rernu i pecite šaru samo 1 minuta.

Preostalu smesu od patišpanja obojite sa 3 supene kašike kakaa. Promešajte dobro i sipajte preko zapečene šare. Pecite koru sa ventilatorom 15 minuta.

Priprema krema:

Umutite mikserom maslac na sobnoj tempraturi sa tri kašike šećra u prahu dok ne dobijete mekan krem. Dodajte jednu kesicu vanile.

Na pari mikserom umutite tri jajeta sa jednom nepunom šoljom kristal šećera. Mutite dok se ne zgusne i dodajte 3 supene kašike kakaa. Nakon toga dodajte kašiku po kašiku u krem od maslaca, nastavite da mutite dok se ne sjedine dva krema.

Za to vreme, dok pravite krem, pečenu koru odlepite od papira, stavite na vlažnu gazu i uvijte u rolat da odstoji.

Namažite koru gotovim kremom, a po sredini stavite dve banane po dužini. Uvijte ponovo sladak rolat.

Rolat žirafa sa kremom od maslaca je odličan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: