Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Posne punjene paprike sa pasuljem i sokom od kupusa

Posne punjene paprike sa pasuljem i sokom od kupusa

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Posne punjene paprike sa pasuljem i sokom od kupusa
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Posne punjene paprike sa pasuljem - omiljene su nam ne samo za Badnje veče, već i u svako drugo doba"

Potrebni sastojci

  • sušene paprike - 6 - 7 komada
  • pasulj - 1 konzerva
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • so - po ukusu
  • nana - 1 kašika, sveža
  • sok od kupusa - 1/2 šolje
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • listovi kupusa - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste i natope u vrućoj vodi dok ne omekšaju.

Luk i šargarepa se očiste i iseku na sitno. Zaprže se u zagrejanom ulju dok ne omekšaju.

Dodaje se oceđeni pasulj, so i nana po ukusu. Promeša se i pune se paprike.

Poređaju se u malu posudu za pečenje, sipa se malo vode od pasulja, sok od kupusa i kašika ulja.

Pokriva se listovima kupusa da ne pregore paprike.

Punjene paprike sa pasuljem se peku u prethodno zagrejanoj rerni na oko 240 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: