Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Mini štrudle sa svežim smokvama, bademima i jabukama

Mini štrudle sa svežim smokvama, bademima i jabukama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Mini štrudle sa svežim smokvama, bademima i jabukama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
"Uzimate jedan, posle drugi, četvrti...peti - šta može da uradi čovek kad su toliko ukusni"

Potrebni sastojci

  • lisnatno testo - 1 list
  • smokve - 3 - 4 komada
  • jabuka - 1 komad
  • bademi - šaka
  • piškote - 2 komada
  • šećer - 1 kašika, smeđi
  • sok od limuna
  • cimet - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Razvijte list lisnatog testa. Pomoću reckastog diska isecite kvadrate.

Isecite smokve na četvrtine. Oljuštite i isecite jabuku na male parčiće, prelijte je sa nekoliko kapi limuna.

U avanu istucajte na krupno sirove i neoljuštene bademe i piškote sa kašikom smeđeg šećera.

Na svaki kvadrat testa stavite po kašičicu smese od keksa i badema.

Stavite parče jabuke i četvrtinu smokve. Skupite krajeve testa u paketić.

Poređajte mini štrudle u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Zagrejte rernu sa ventilatorom na 200 stepeni. Pecite štrudlice 5 minuta na ovoj temperaturi nakon toga smanjite na 170 i dovršite pečenje dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Pospite tople mini štrudle šećerom u prahu pomešanim sa kesicom vanile.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: