Način pripreme
Otvorite lisnato testo. Oštrim nožem isecite dva jednaka oblika kao jelka.
Pospite kristal šećerom i izbušite viljuškom.
Pecite lisnato testo na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije lepu boju. Ostavite na rešetku da se ohladi.
U šerpu sipajte sveže mleko, dodajte šećer, žumanca, brašno, aromatizujte jednom kesicom vanile i prstohvatom rendane kore od limuna.
Stavite posudu na vatru i počnite odmah da mešate žicom dok se krem ne zgusne.
Skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi. U posudi umutite slatku pavlaku na tvrd sneg. U porcijama je dodajte u krem od jaja, mutite mikserom dok ne postane mekana.
Na jednu pečenu koru sipajte i rasporedite jednako krem.
Pokrijte drugom korom i namažite preostalim kremom. Poređajte listiće badema i na celu površinu vašeg milfoja.
Stavite tu i tamo srebrne perle i imate jedan veoma ukusan, jednostavan i lep desert za predstojeće praznike - Milfoj jelka!
Neka vam je slatko!