Jarebice u đuvečari

24/01/2020
"Dve jarebice mogu pretvoriti trpezu u pir za čula - pogledajte kako u ovom receptu "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte čašu maslinovog ulja. Začinite sa 1 supenom kašikom aleve paprike, prstohvatom bibera i soli.

Dresingom namažite dobro spolja i iznutra.

Na dno đuvečare sipajte 2-3 supene kašike maslinovog ulja.

Isecite šargarepu i pečurke. Začinite solju i stavite od njih na dno svake đuvečare.

Odozgo stavite jarebice. Prelijte preostalim dresingom i crvenim vinom.

Stavite po nekoliko zrna pimenta i lovorov list. Poklopite đuvečare i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko sat vremena.

Sevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar