Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Plakija»Postan pasulj sa leblebijom

Postan pasulj sa leblebijom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Postan pasulj sa leblebijom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
25/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Brza i ukusna večera od posnog pasulja sa leblebijom, koja će se dopasti celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g, skuvan
  • leblebija - 200 g, skuvana
  • crni luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, zelena
  • celer - 1 veliki struk
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 100 - 130 g
  • šaragarepa - 1 komad, veća
  • aleva paprika - 1 kašičica, puna
  • dimljena aleva paprika - 3 prstohvata
  • biber - 1 prstohvat
  • nana - 1 kašičica ili po ukusu
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk, beli luk i celer sameljite ili iseckajte na veoma sitne komadiće.

Šargarepu isekcajte na kockice.

Zagrejte ulje i u njemu prvo prodinstajte šargarepu, a nakon toga stavite ostalo povrće.

Kada povrće ostane samo na masnoći dodajte paradajz i obe vrste aleve paprike - slatku i dimljenu. Mešajte dok se smesa ne zgusne.

Sipajte oko jedne i po šolje vode i malo soka od limuna, dodajte pasulj i leblebiju - ne treba da budu prekuvani, već čvrsti.

Dodajte so, nanu i biber i sve prebacite u vatrostalnu posudu ili zemljanu posudu.

Pecite na 200-210 stepeni dok tečnost ne ispari, a ako pasulj i leblebija još uvek nisu potpuno skuvani, dodajte još vode dok ne omekšaju potpuno.

Toplo jelo sa pasuljem i leblebijom se poslužuje posuto svežim krupno seckanim peršunom. Može da se jede i hladno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: